Frivillige og asylansøgere spiller bold

Al respekt for VM i Brasilien – men også beundring for de 150 sports-ivrige asylansøgere og en stor gruppe frivillige hjælpere i året AsylCup i Hvalsø.
30 juni 2014

Frivillige og asylansøgere har gennem de seneste dage sat en tyk streg under, hvordan gadeløb, volleyball, fodbold, cricket, bordtennis og bueskydning ikke alene er godt for konditallet, men også skaber nye kontakter og fællesskab på kryds af asylcentre, frivillige og lokalsamfund.

Det var 3. år i træk, vi arrangerede  AsylCup – med et hav af kampe og efterfølgende ærefuld præmie-overrækkelse.  Denne gang foregik de mange aktiviteter ikke på et asylcenter, men i Hvalsø Hallerne og på nærliggende plæner. De 150 deltagere kom fra alle Røde Kors’ asylcentre, herunder Avnstrup, som ligger i Lejre kommune.

Under overskriften ”Kendskab giver venskab” satte Lejres borgmester Mette Touborg AsylCuppen i gang forleden dag og understregede, at et godt naboskab mellem kommune og asylcenter kræver,  at man viser gensidig interesse for og engagement i hinanden.  Det er vi 100 procent enige i.

Vi siger tak for samarbejdet, og tak til TrygFonden, Nordea-Fonden, de frivllige fra Fatimas Hånd og Ombold for opbakning til AsylCuppen.

Vi ser allerede frem til AsylCup 2015!

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Michael mistede mælet

"Niels Aage, der tog du fusen på mig. Men det er jo ikke et enmands projekt at lave sådan en butik...