Flygtningefamilier på herlig weekendtur

43 flygtningebørn og deres forældre fik nogle skønne ferieoplevelser sammen, da Allerød-afdelingen i august inviterede på deres årlige weekendtur.
Sjov i BonBon-land. Foto: Allerødafdelingen
Marlene Jacobsen
10 oktober 2017

Den 25. august blev den årlige weekendtur for flygtningefamilier tilknyttet Allerød-afdelingens Café l’Oase skudt i gang. I alt stemplede 71 personer, hvoraf 43 af dem var børn, ind på Næstved Vandrehjem, som skulle være familiernes base under hele weekendturen.

Og det var nogle spændte familier, som glædede sig til at tage hul på weekendens program.

BonBon-Land og fart over feltet

Lørdagen stod i rutsjebanernes tegn, da turen til børnenes store glæde gik til BonBon-land, og ifølge aktivitetsleder i Allerød, Birthe Willer, viste besøget til forlystelsesparken sig som et klokkeklart hit.

”Alle havde en rigtig spændende dag, og både børn og voksne vovede sig op i selv de mest udfordrende forlystelser, mens vi fire frivillige gysende så til. Det var lidt svært at få samling på tropperne, da bussen kom og hentede os.”

Om aftenen hyggede de mindre børn sig med at lave perlesmykker og med at tegne, mens de lidt større børn spillede bordfodbold og bordtennis. De voksne kunne til gengæld slappe af med kaffe, kage og gode samtaler.

Blomsterflor og skattejagt

Næste dag var det et besøg til Gavnø Slot, som var på programmet. Og med et velsignet solskin boltrede både børn og voksne sig i slottets smukke blomsterhave, der bl.a. bød på liljer, georginer og roser i fuldt flor. 

Senere blev det også tid til en skattejagt, hvor børnene med et kort i hånden skulle løse forskellige gåder rundt omkring i parken. Præmien var en fin sørøverhat.

Om aftenen gik turen atter hjem til Allerød, og alle var godt tilfredse og trætte efter en weekendtur fyldt med højt humør, hygge og hurlumhej.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...