Drop morgenkaffen, ta’ en selfie – og hjælp i Yemen

En gruppe venner har startet deres egen indsamling til ofrene for sult- og kolerakatastrofen i Yemen og bruger Facebook, hashtags og selfies til at skaffe bidrag.
Upload et billede af dig selv med hashtag og giv dit bidrag, lyder opfordringen fra en gruppe venner, der på kort tid har samlet over 12.000 kroner ind til ofrene i Yemen.
3 oktober 2017

Sig nej til morgenkaffen, tag et billede af dig selv og post det på de sociale medier med hashtag #SkipCoffeeFeedYemen. Og giv et bidrag til Røde Kors indsats mod sult og kolera i Yemen.

Det er opfordringen i en ny og anderledes måde at samle penge ind på, som en gruppe venner har lavet til fordel for Røde Kors. Gruppen har både lanceret en hjemmeside gennem Røde Kors egenindsamling og en nyoprettet Facebook-side.

Indsamlingen blev skudt igang kort før Røde Kors store indsamling for ofrene i Yemen i slutningen af maj. Gruppen har på kort tid indsamlet over 12.000 kroner.

Sjovt og involverende for unge

”Folk vil gerne involveres mere end blot at give et bidrag. De vil debattere, informeres og vise andre, at de er engageret. Især de unge synes, det er en god måde at støtte på. Det er sjovt og involverende. Og så griber de udfordringen med at poste et foto af sig selv og deler det på sociale medier,” fortæller Mona Hassen, der er med i gruppen.

35-årige Mona har selv rødder i Yemen og interesser sig for udviklingen i området og de konflikter, der er årsag til den nuværende sultkatastrofe og de næsten 100.000 mennesker, der hidtil er ramt af koleraepidemien i landet.

”Det er en forfærdeligt, det der sker i Yemen,  og det har udviklet sig til verdens værste sultkatastrofe. Men desværre har det ikke mediernes bevågenhed og det er en sej kamp at nå ud til danskerne med budskabet,” mener Mona, der håber den anderledes måde at samle ind på kan gøre en forskel.

Se Mona og indsamlingsgruppens Facebook-side her.

Indsamlingens hjemmeside kan du se her.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...