Asylbold på Folkemødet

... nu med Kim Vilfort, Simon Kvamm og Helle Thorning.
Tidligere statsminister Helle Thorning kiggede forbi. Foto: privat.
Tom Bangslund Hansen
19 juni 2017

Vi havde heldigvis god tid, for beboerne er ikke altid vilde med at skynde sig. Men det lykkedes at samle alle i lufthavnen til tiden, selvom nogen kom helt fra Sønderjylland.

Asylligaen havde planlagt en opvisningsturnering til Folkemødet på Bornholm. Jeg havde i min egenskab af frivillighedskoordinator i Region Midt-Vestsjælland, påtaget mig at sørge for at alle var fremme til tiden. Med godt logistisk hjælp fra mine kolleger på Slottet i Rønne, lykkedes det at væres fremme ved Nordlandshallen kun otte minutter for sent. Det er vist ny nordisk rekord.

En time senere startede opvisningsturneringen. Midt i Folkemødets heksekedel af kendisser, politikere, meningsdannere og universitetsfolk, blev der spillet en livsbekræftende fodboldturnering, mellem asylansøgere, Christiansborgfolk, mere eller mindre kendte kvinder og resterne af Europamesterholdet fra 92, forstærket med blandt andet Simon Kvamm.

Der blev gået til stålet og absolut ikke givet ved dørene og vores beboere kunne trække sig tilbage med en ærefuld andenplads, kun overgået af de tidligere europamestre. Christiansborgholdet fik klø …

Kvindeholdet fra Avnstrup, der til dagligt trænes af unge kvinder fra Asylum United, måtte sig se sig slået af Bornholms borgmester med følge …

Det var de ikke helt tilfredse med, men det skal retfærdigvis siges, at det bedste hold vandt.

Alt i alt var det en meget fin dag hvor beboerne virkelig fik én på opleveren. Det er ikke helt nemt at være frivillighedskoordinator, når man skal forklare en asylansøger hvad folkemødet på Bornholm er for en størrelse.

Tak til folkene bag Asylligaen, for en dejlig oplevelse til beboerne og tak til vores frivillige.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...