Trine brugte Boblberg til at bryde sin skal

For halvandet år siden var Trine Sverbæk ramt af en hård depression. Hun manglede nogle at snakke med, og derfor søgte hun ind på Boblberg. Her fandt hun en god veninde, og det har været med til at hjælpe hende ud af depressionen.

KASPER BØGSTED KRISTENSEN - D. 06 MAJ 2019

”Jeg var bange for at være ude alene. Jeg følte bare, at jeg gik og ventede på, at min kæreste kom hjem, så vi kunne tage ud. Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gøre af mig selv. Men Boblberg hjalp, for jeg kunne se, andre også havde det svært, og jeg fandt nogle at snakke med,” siger 28-årige Trine Sverbæk fra Frederikssund.

For halvandet år siden oprettede hun en profil på Boblberg. Det var hendes mor, der opfordrede hende til at søge derind for at finde nogle at snakke med. For det var, hvad hun havde brug for. Hun havde brug for nogle, hun kunne tale med, om den depression hun befandt sig i, og nogle hun kunne hygge sig med.

Selvom det var grænseoverskridende, tog hun derfor kontakt til forskellige brugere af Boblberg, der havde oprettet ’bobler’. Personer, der ligesom Trine søgte nogle at snakke med. Hun vidste ikke, om hun var i stand til at mødes med dem. Men hun var opsat på at give det et forsøg. Hun ville ud af sin skal.

 

Trine fandt en god veninde

Der gik halvanden måned, fra at Trine oprettede en bruger, til at hun kontaktede den første person. I den tid brugte hun Boblberg til at læse andres historier. Hun følte sig knap så alene, når hun læste om andre, der også havde det svært, og hun trak på smilebåndet, når børn fandt reserve-bedsteforældre.

”Jeg har altid været meget åben, men depressionen gjorde det svært for mig at møde nye mennesker,” siger Trine.

Nogle uger efter at Trine begyndte at kontakte folk over Boblberg, lavede hun en frokostaftale med en kvinde på Boblberg. Selvom det var skræmmende for Trine at skulle møde et nyt menneske, var hun fast besluttet på at gøre det. Aftalen var uformel, og det passede hende godt.

Hun har mødtes med veninden tre gange siden deres første frokostaftale. Sidste aftale var på Sunset Boulevard, hvor de spiste sammen inden veninden skulle hente sin søn. Det er den slags uformelle møder, som Trine virkelig sætter pris på at have med sin veninde fra Boblberg.

”Jeg har fået et rigtigt godt forhold til den første jeg mødtes med. Hun spørger ofte, hvordan jeg har det, og hun anerkender mig. Det er skønt at have en, som er der for mig,” siger Trine.

 

Boblberg er enkelt og uforpligtende

Trine har mødt tre mennesker gennem Boblberg, og hun kunne sagtens se sig selv bruge det igen. Hun er højgravid, og når hun snart bliver mor, vil hun gerne finde nogle andre nybagte mødre at dele sine erfaringer med. Hun læser også stadig med på portalen for at se, hvilke ’bobler’ der er i Frederikssund.

”Boblberg er meget enkelt og uforpligtende. Det kan gøre det nemmere for dem, der har det rigtigt svært,” siger Trine.

Hun håber på, at de kommuner, som ikke har adgang til Boblberg, snart vil få det, så sårbare mennesker, som bor i de kommuner, kan få den samme glæde af Boblberg, som hun har fået.

 

Boblberg bygger bro til fællesskaber

Røde Kors er indgået et samarbejde med Boblberg, for at engagere flere danskere i nye fællesskaber, ligesom Trine fandt nye venskaber. Portalen er tilstede i 30 kommuner og har mere end 160.000 brugere, men ambitionerne med det nye samarbejde er store. 

”Vi vil sammen med Boblberg sikre, at alle i hele landet kan bruge platformen til at finde fællesskaber. Vores ambition er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber. Det svarer til halvdelen af de danskere, som føler sig ensomme og uden for fællesskabet,” siger Andreas Hjorth Frederiksen, innovationschef i Røde Kors.

Han håber på, at lokalafdelingerne vil tage Boblberg til sig, når de skal finde frivillige eller brugere til deres aktiviteter. Boblberg kan være med til at bygge bro mellem ensomme og sårbare mennesker, og de fællesskaber, som Røde Kors tilbyder.

FORMANDSKONFERENCE I RØDE KORS

  • Boblberg er et af de tiltag, der bliver præsenteret på formandskonferencen i Røde Kors
  • Formandskonferencen finder sted den 7., 8., 9. og 13., maj i Aalborg, Silkeborg, Fredericia og København