Anders Ladekarl og VR-bænken turnerede Jylland

Midtjyllands unge fik et unikt indblik i Røde Kors' arbejde, da Anders Ladekarl torsdag holdt foredrag på skoler og gymnasier, hvor eleverne også kunne besøge flygtninge i Libanon gennem virtual reality.

Rikke Sjolte, 21, var meget begejstret for både Anders Ladekarls foredrag og virtual reality-bænken på Hadsten Højskole. FOTO: Nete Bækgaard Hermansen
ESKIL MEINHARDT HANSEN - D. 14 SEPTEMBER 2018

Til sammen er det et rigtigt stærkt hold: Vores generalsekretær og vores virtual reality-bænk. Eleverne på Skive Gymnasium og Hadsten Højskole kom torsdag helt tæt på Røde Kors’ arbejde med syriske flygtninge, da de først hørte Anders Ladekarl fortælle og efterfølgende selv kunne ”rejse” til Libanon gennem virtual reality.

Virtual reality er et særligt medie, som giver eleverne mulighed for at opleve den virkelighed, som Anders Ladekarl fortalte om.

”Det rør hjertet at se, hvordan folk har det, og hvordan der ser ud. Det er måden, det bliver præsenteret på, som virker så stærk, når flygtninge selv snakker til dig,” siger Rikke Sjolte på 21, der er elev på Hadsten Højskole.

Det, Rikke refererer til, er virtual reality-bænken. Da hun tog de teknologiske briller på, oplevede hun, at en syrisk flygtning satte sig på bænken lige ved siden af hende og snakkede direkte til hende.

”Det er noget helt andet og spændende at se,” siger hun.

Flere indsamlere
Målet med Anders Ladekarls foredragsrække, som når rundt i hele Danmark, er at værge indsamlere til vores landsindsamling den 7. oktober.

”Det er dejligt at høre på, når han selv er så engageret.  Man får lyst til at hjælpe, når generalsekretæren for organisationen selv er så engageret,” siger Rikke.

Eleverne på Hadsten Højskole planlægger at lave en særlig dag ud af den 7. oktober, så de fleste elever kommer ud og samler ind.

Få selv VR-bænken på besøg

Skal I have byfest, åbne en ny butik eller blot gøre opmærksom på Røde Kors' hjælpearbejde i nærområderne til Syrien? Så book VR-bænken ved at skrive en mail til madadvr@rodekors.dk med forslag til datoer, så tjekker vi om den er ledig.