Om Odense

Røde Kors Odense afdeling

Ældrecafé i Odense - på Frederiksbroen. Deltagerne har drukket kaffe og spist kage og skal lige til at synge.

Midt i Danmark ligger Røde Kors Odense, der en stor og aktiv afdeling med mange år på bagen, hvilket fejringen af afdelingens 100 års jubilæum, fredag den 4. april 2014, bevidner.

Vores lokale afdeling rummer knap 400 engagerede frivillige, som yder en kæmpe indsats inden for vores mange forskellige aktiviteter.

I Røde Kors Odense lægger vi vægt på nærvær og omsorg og har fokus på at bekæmpe ensomhed og social isolation. Det forsøger vi at afhjælpe gennem vores 9 sociale caféer, fordelt over hele byen, en besøgstjeneste med ca. 125 besøgspar, en vågetjeneste, en ledsagetjeneste for psykisk sårbare, et kvindenetværk og projekt Mere Naboskab i bydelen Holluf Pile.

Herudover har Røde Kors Odense 3 butikker, en samaritter- og førstehjælpsdel, en nørklergruppe, uddeling af julehjælp og sidst men ikke mindst deltager vi hvert år i landsindsamlingen. Dette kunne vi ikke gøre uden vores store netværk af frivillige, som vi er meget stolte af, og alle de lokale medlemmer, der støtter os.

Foruden de frivillige har Røde Kors Odense et fantastisk godt samarbejde med Odense Kommune bl.a. i forbindelse med de sociale caféer. Fremadrettet er vi ved at søsætte et nyt projekt, som også bliver til i samarbejde med Odense Kommune. Det drejer sig om ”Cykling uden alder”, der har været en stor succes i f.eks. København. Mottoet er, at alle har ret til at få vind i håret, også ældre medborgere der ikke længere er så mobile. Cyklerne er allerede leveret til 15 plejehjem og i maj 2014 vil Odense Kommune og Røde Kors Odense i fællesskab se, om der kan skaffes frivillige til projektet.

Sammen er vi i Røde Kors Odense parat til at yde en målrettet indsats over for dem, der har behov for nærvær og omsorg.