Om Græsted-Gilleleje

Røde Kors Græsted afdeling

Røde Kors i Græsted Gilleleje er en aktiv afdeling med mange ildsjæle indenfor områderne Genbrug, Vågetjenesten, Nørklerne og senest Integration. Vores dejlige genbrugsbutik åbnede i 2017 og ligger centralt i Gilleleje og er lys, åben og smuk, med omkring 35 frivillige og vi fører kun de bedste varer. I vores Vågetjeneste, som er en af de mest aktive i landet har vi modtaget store donationer fra Trygfonden til kurser for andre Vågetjenester og vi er ca. 25 enthusiastiske frivillige vågere. 20 dejlige nørklere producerer over 1500 stykker strik og sytøj som sendes til Røde Kors udenlands. Indenfor Integration er vi ved at starte et spændende projekt for flygtningekvinder i samarbejde med andre organisationer og kommunen. Herudover er vi aktiv deltager i det lokale kulturliv i Græsted og Gilleleje.

Lad os hjælpe hinanden!

Røde Kors Butik:

I vores smukke og spændende butik i Gilleleje sælger vi indsamlet genbrugstøj samt bøger, porcelæn og nips. Overskuddet fra butikken går til Røde Kors hjælpearbejde i Danmark og udlandet.

Nørklerne:

Det varmer at nørkle. Vores aktive nørklere strikker og laver håndarbejde. I Græsted-Gilleleje producerer vi hvert år ca. 1500 sweatre, huer, undertøj til børn i hele verden, der har hårdt brug for det.

Vågetjenesten:

Alt for mange dør alene. Sådan behøver det ikke at være. Vi gør den svære tid lettere. Vi giver ro og tryghed i de sidste timer. Vi er der for den døende og for de pårørende..

Integration:

Vi arbejder med at aktivere lokale flygtningekvinder i et nyt Integrationsprojekt i samarbejde med andre lokale organisationer og Gribskov Kommune..

Andre aktiviteter.

Vi har også en Besøgstjeneste og deltager aktivt  og formidlende  det lokale kultur og foreningsliv i kommunen.