20.000 danskere samlede ind for Røde Kors - jeg samlede ind med mit barnebarn

Tak for en fantastisk dag, hvor 20.000 danskere samlede ind for Røde Kors. Jeg samlede ind med mit barnebarn Astrid. Det var en virkelig god oplevelse.

1.370 kroner fik Astrid og jeg i bøssen i dag. Det var en fantastisk oplevelse at samle ind sammen.
SVEN BAK-JENSEN - D. 07 OKTOBER 2018

Solskin og flot vejr, og endnu bedre; medmenneskelighed og overskud i de mange hjem, jeg var ude og banke på i dag sammen med mit barnebarn Astrid.

Jeg havde et stærkt kort med på min rute i Hørsholm. Mit barnebarn, Astrid på 5 år, hvis åbningsreplik: ”Vi samler ind til de dårlige mennesker,” fik både smil og penge frem.

1.370 kr. blev det til plus det løse i form af mobile pay og giroindbetalinger.

Tusind tak til alle der tog en rute i dag.

En særlig stor tak til alle jer, der er engageret i Røde Kors-indsamlingen. I har knoklet i månedsvis for at gøre vores Røde Kors-indsamling til en fantastisk fælles oplevelse.

Resultatet er omkring 16 millioner kroner. Det viser en prognose baseret på indmeldinger fra de fleste af Røde Kors’ lokalafdelinger søndag eftermiddag. Vi har nok først det endelig resultat mandag eller tirsdag.

Og det er virkeligt godt gået. Det gør vores fællesskab i stand til at handle på humanitære behov i verden og i Danmark.

Røde Kors Indsamlingen har i år haft fokus på at hjælpe voldsramte kvinder og hjemløse i Danmark og på at hjælpe de mest sårbare blandt de fordrevne fra Myanmar i Bangladesh, ofrene for jordskælvet i Indonesien og de fordrevne inde i Syrien, hvor konflikten raser på 8 år.

Det kommende døgn fortsætter indsamlingen på forskellige digitale kanaler, ligesom der erfaringsmæssigt kommer penge ind fra forskellige tilknyttede aktiviteter som lotteri og den flyer, som er landet hos de husstande, hvor der ikke var nogen hjemme.

Tak for indsatsen og god aften,

Sven Bak-Jensen
præsident for Røde Kors i Danmark.