Stor succes med gule lånecykler

15 skriggule lånecykler med logo er blevet et kæmpe hit i Center Sandholm, og projektet giver mening på rigtig mange måder.
Fotograf: Kell Schomacker.
Maja Rettrup Mørch
8 august 2017

Med lånecyklerne har beboerne på Center Sandholm fået langt større frihed til at komme afsted at købe ind, tage hen til toget eller bare at få en motionstur – uden at være afhængige af bustiderne.
Samtidig har projektet betydet, at der har været masser at lave i centerets cykelværksted, hvor frivillig Kjeld Boitang sammen med ca. ni andre frivillige og centrets beboere har stået for at gøre de donerede cykler klar til brug.

- Nogle af cyklerne har vi fået doneret fra flinke naboer, andre har vi fået fra forskellige boligforeninger i København. Det gør en virkelig stor forskel for beboerne, at de har mulighed for at låne cykler, og det er en meningsfuld beskæftigelse for alle at give de gamle, robuste cykler et nyt liv, fortæller Kjeld

Boitang, der hér gør en af cykler klar sammen med beboer Albert Manukyan fra Armenien.
En af dem, der sætter rigtig stor pris på friheden til at sætte sig op på en cykel, er Nadia Nassor fra Tanzania. Selvom hun først for nylig har lært at holde balancen, så er hun en af dem, der bruger cyklen flittigt, især når hun skal købe ind.

- Det hjælper mig også til at få lommepengene til at trække længere, fordi jeg sparer penge på bus-billetten, siger hun glad og demonstrerer, hvor god hun er blevet til at cykle.

Projektet, der bakkes op af Allerøds borgmester og Nordsjællands Politi, råder nu over 15 gule cykler med Center Sandholms logo på. 
 

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...