Røde Kors Butik i et telt

Midtfyn afdeling havde butik i telt på Heartland Festivalen på Egeskov Slot
Der kom mange kunder og besøgte teltbutikken på Heartland Festivalen i pinsedagene.
Connie Fricke Jensen
15 juni 2017

Formand Egon Schlosser, Midtfyn fortæller: "I foråret 2016 aftalte Røde Kors Midtfyn med Heartland Festivalen, at vi skulle deltage med en teltbutik Vi fik stillet et mindre telt til rådighed og Røde Kors-butikken i Kværndrup påtog sig opgaven med at drive butikken. Det blev en fantastisk festival med flot solskin i dagtimerne og noget køligere i aften- og nattetimerne. Alt festival udstyr og tøj kunne sælges, og resultatet var et flot overskud, som ubeskåret gik til Røde Kors."

I 2017 fortsatte aftalen denne gang dog med et telt på 9 x 9 meter, der viste sig at være den rigtige størrelse. Teltet lå ved indgangen til festivalen, så alle gæster kom forbi butikken. 

Egon Schlossr fortsætter: "Torsdag eftermiddag læssede vi varerne i den store varevogn og medbragte stativer, udstillingskurve, ”gade"skilte, materiale til prøverum og masser af soveposer, underlag, puder, dyner, tæpper, varme sokker, trøjer, herrejakker og store mængder festivaltøj, som frivillige fra butikken i Kværndrup havde lagt til side i løbet af året. Fredag mødte vi så talstærk op for at indrette butikken. Den blev fyldt godt op, bl.a. havde vi 8 meter, der var fyldt med ”sovetilbehør”. Det blev totalt udsolgt den første aften, fordi det var lidt køligt.

Butikken havde åbent fredag 14-22 samt lørdag og søndag 10-22. Det kræver en ekstra stor arbejdsindsats og kan kun gennemføres, fordi vi har så dedikerede og dygtige frivillige, som vil bruge deres fritid på at servicere festivaldeltagerne. Der skal ildsjæle til, og det har vi i butikken i Kværndrup. De brænder - sammen med butikslederen og butiksudvalget - for at yde en god Røde Kors indsats. Vi har heldigvis også nogle ad-hoc frivillige, som indgår i dette arbejde. Det er nemligt et stort arbejde at pakke tøjet men også at pakke det ud og sortere det efter festivalen.

Alt kan sælges fra varme sokker til minkpelse og varme frakker, bukser med både korte og lange ben og sommertøj i varme og gerne lidt ”skrigende” farver. Der blev også solgt rigtig mange herrejakker, og selv om der var hentet mere tøj i løbet af lørdagen, så var butikken næsten tømt søndag aften.

En fantastik velorganiseret festival, dejlige festivaldeltagere, der nærmest var lykkelige over, at Røde Kors var tilstede med genbrugstøj mm, og ikke mindst nogle fantastiske frivillige, der arbejdede hårdt og længe for at servicere gæsterne/kunderne.
Bemandingen tillod, at alle kunne nå at spise for de spisebilletter, der var udleveret, og man kunne måske også nå at høre nogle få koncerter. 

Mandag formiddag afhentede vi ”resterne” og stativer mm. og måtte af sted igen med den store varevogn for at hente en stor mængde festivaltelte, som vi fik foræret. Nogle vil blive solgt i butikken, og andre vil blive doneret til hjemløse og til det kommende Egeskov Marked, hvor Landevejens riddere plejer at møde talstærkt op.

Omsætning/fortjenesten fra butikken er vi overordentligt tilfredse med", slutter Egon Schlosser.                       

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...