Nu starter vi Hjem til dig

Mange unge lever på kanten af hjemløshed. Derfor starter 'Hjem til Dig' sammen med Hjem til Alle Allicancen. Her skal unge på kanten af hjemløshed flytte ind hos frivillige i op til et halvt år og være en del af deres dagligdag.
Lasse er en af de 2.300 unge, som lever på gaden.
Janus Rashid Flachs Madsen
8 maj 2018

Et stigende antal unge ender i dag i hjemløshed. Lige nu er der 2300 hjemløse unge i Danmark [378 i Århus og 380 i København ifølge VIVEs undersøgelse ”Hjemløse i Danmark 2017”]. Det er en fordobling i forhold til for bare otte år siden. Og tallet stiger stadig. 

De unge mangler et fællesskab og et sted, de kan føle sig hjemme. Nogle bliver sofasurfere, opholder sig hos bekendte eller tilfældige, mens et stigende antal ender på gaden. Derfor lancerer vi nu initiativet Hjem til Dig.

Via Hjem til Dig kan frivillige lade en ung på kanten af hjemløshed bo hos sig i 3-6 måneder og tilbyde en base og et fællesskab. Og for mange unge kan det være netop dét skridt, der skal til for at bringe dem godt videre i livet.

”Vi glæder os til at komme i gang med det her projekt, fordi vi er overbeviste om, at det virkelig kommer til at gøre en forskel for både de unge og de værtsfamilier, som kommer til at være med.  I forvejen arbejder vi jo i Røde Kors med en række sociale aktiviteter, hvor det at knytte bånd og skabe sociale fællesskaber er omdrejningspunktet, og hvor den personlige støtte er det, der hjælper videre. Det at de unge får både en bolig, et stabilt fællesskab og en ung-til-ung mentor kommer forhåbentligt til at betyde, at de får overskud til at gå den retning i livet, de ønsker, ” siger vores nationale chef Marie-Louise Gotholdt, National Chef.

Projektet rulles i første omgang ud i København og Århus, Roskilde kommer med i 2019. Det betyder også, at både Røde Kors Årshus og Røde Kors Hovedstaden kommer til at spille en stor rolle i projektet.

Du kan læse mere om Hjem til dig her.

Altinget Civilsamfund har skrevet en artikel om projektet, den kan læses her.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Sonja har samlet trådene

Hvad angår maj-måneds buketmodtager, kan man næsten sige: Som mor, som datter, for det er mor Anna...