Minister besøger Røde Kors café

Integrationsminister Inger Støjberg besøger mandag den 7. maj Røde Kors integrationscafé i Vejle. Samtidig offentliggøres en ny undersøgelse, der understreger, at frivillige venner er en stor hjælp for flygtninge.
Julie Bergstrand-Christensen
14 maj 2018

Mandag den 7. maj besøger integrationsminister Inger Støjberg integrationscaféen i Vejle, MIN café – for flygtninge og indvandrere.

”For et par måneder siden blev jeg ringet op af vores konsulent, som spurgte, om ikke ministeren måtte kigge indenfor. Men det var hemmeligt, så jeg måtte altså ikke sige noget til nogen, før det var helt sikkert,” griner Hanne Hovmand, aktivitetsleder for caféen.

Et skulderklap

Siden da er besøget vokset fra et hurtigt kig til to timers besøg med frokost. Ministeren skal høre om integrationsarbejdet i Vejle, og flere flygtninge har forberedt sig på at fortælle deres egne historier. Hanne og de øvrige frivillige har lagt et stort arbejde i at forberede det praktiske og sammensætte et godt program.

”Jeg oplever det her som et stort skulderklap til Røde Kors’ arbejde. Ikke kun os, men alle afdelinger. Det er et vigtigt møde, så det er vigtigt, at det bliver godt,” fortæller Hanne.  

Bordplanen er der i øvrigt også styr på, så ministeren får fornøjelsen af at have Anders Ladekarl og Muhammed Usman fra Eritrea til bords.

Ny undersøgelse: en frivillig ven er en stor hjælp

Besøget i Vejle falder sammen med en ny undersøgelse, som understreger, at frivillige venner har stor betydning for flygtninge.

Undersøgelsen er en rundspørge blandt 61 kommuner foretaget af analysebureauet LG Insight for Røde Kors. Den viser, at flygtninge, ifølge kommunerne, øger mulighederne for at finde et job, hvis de har en frivillig dansk ven. De får desuden styrket deres netværk, bliver bedre til dansk og får styrket deres kendskab til dansk kultur og danske værdier.

Undersøgelsen er en del af evalueringen af Venner Viser Vej, og den er et stort skulderklap til alle de afdelinger, som har netværksaktiviteter for flygtninge.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Sonja har samlet trådene

Hvad angår maj-måneds buketmodtager, kan man næsten sige: Som mor, som datter, for det er mor Anna...