Madagaskar-hjørne i Græsted-Gilleleje

I butikken i Græsted-Gilleleje har Vivi Kjær lavet et 'Madagaskar-hjørne', efter hun sidste år deltog i studieturen til venskabsprojektet i Madagaskar. Herunder fortæller Vivi om deres nye udstilling.
Madagaskar-hjørnet i Græsted-Gilleleje butikken.
Ditte Nørgaard Goor
24 juli 2017

I vores nye dejlige Røde Kors butik i Gilleleje har vi indrettet et lille siddehjørne med temaet Røde Kors og Madagaskar.

Røde Kors havde i december 2016 en studierejse til Madagaskar og udviklingsprojektet ”Et værdigt liv” med fokus på Madagaskars børn, hvor jeg var så heldig at deltage.

Sidenhen har jeg og de andre deltagere holdt et utal af foredrag og events omkring Madagaskars børn og den store rolle Røde Kors projektet har for mange af dem.

I vores butik i Gilleleje viser vi de skønneste billeder af dejlige, smilende og taknemmelige børn, og i Madagaskar hjørnet viser vi nogle lokale musikinstrumenter, en ”Valiha”, strengeinstrument af bambus, to ”Apunga”, trommer og nogle ”Koindsana”, raslebøsser hængt op i grene.

Herudover er Madagskar hjørnet placeret ved bøgerne, hvor der også ligger en interessant bog om Madagaskar, og rigtig mange af vore kunder har benyttet lejligheden til at spørge ind til projektet og landet Madagaskar. Vores lokale afdeling Røde Kors Græsted-Gilleleje støttede projektet på Madagaskar i 2016 og med den nye fantastiske butik i Gilleleje, håber vi at kunne sende et væsentlig større beløb til dette projekt i 2017.

Få Togo til butikken

Hvis du også er interesseret i at få det internationale arbejde direkte ind i jeres genbrugsbutik, så både frivillige og folk i lokalområde kan blive klogere på Røde Kors' internationale udviklingsarbejde, så kan du lige nu låne en færdig Togo-udstilling.

Udstillingen giver besøgende mulighed for at se billeder og video fra Togo, når de er forbi i butikken. De vil kunne se en hakke, røre ved et jordmodersæt og prøve et håndvaskestativ. Samtidig vil de besøgende kunne læse om venskabsprojektet i Togo på små informationsskilte og ved brug af QR koder.

Læs mere om udstillingen og hvordan I får den til jeres genbrugsbutik her eller send en mail til aia@rodekors.dk.

FÅ TOGO UDSTILLINGEN TIL JERES BUTIK?

Booking og spørgsmål skal sendes til AIA@rodekors.dk. Du kan også ringe på tlf.35259320.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...