Frikvarter fra slummen

Lige nu er vores skoleprojekt i Madagaskar sat på pause på grund af pestudbruddet. Men i september måned har vi haft ’extra school-activities’, som giver børnene et frikvarter fra livet i slummen.
Ditte Nørgaard Goor
13 oktober 2017

I Madagaskar varer sommerferien helt fra juni til oktober. Og selvom det måske lyder skønt med så lang skolefri, så kan sommerferien føles meget lang for de mest udsatte børn i Madagaskars hovedstad Antananarivo.

Størstedelen af børnene har forældre, der ikke har råd til at tage på ferie. Så de varme dage i støv, larm og fattigdom i hovedstadens slumområder er lange og trivielle.

Frivillige tegner og leger med børnene

Røde Kors har trænet 40 frivillige i ”tegne- og maleteknikker” og ”teater og skuespil”.

Og de nye teknikker har de frivillige nu været ude og bruge sammen med de mange børn i Antananarivo. De frivillige tog ud i hovedstadens slumkvarter for at videreformidle deres læring til lokalsamfundets børn.

Det resulterede i tre succesfulde dage med tegninger, malerier, historieoplæsning, samt teater og skuespil, hvor 1.500 børn deltog i arrangementerne.

Fokusområdet for aktiviteterne var vigtigheden af at gå i skole. Da dagen var omme, modtog hvert barn en lille pose med farveblyanter, viskelæder, en blok og meget mere.

De frivillige maler med børnene.

Alle børn får materialer med hjem, så de også kan tegne derhjemme.

Børnene viser stolte deres malerier frem sammen med de frivillige.

De frivillige blev trænet, inden de skulle ud til børnene i slumområderne, så de vidste, hvilke aktivitetet de ville lave med børnene.

Der var også teater og skuespil, som børnene kunne deltage i.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...