Fejrer 100 år med udstilling om hovedstadens helte

Røde Kors i Hovedstaden er trukket i festtøjet hele august: Fejrer 100 års jubilæum.
Den store flotte vandreudstilling "Helte i 100 år" bliver vist på forskellige centrale pladser i København. På udstillingen kan borgere hver dag møde frivillige fra Røde Kors. Da fotografen var forbi, var det (fra venstre) Bodil Kofoed, frivillig i Offerrådgivningen, og Lars Hansen, frivillig chauffør i Turtjenesten. Til højre Dea Lyng, der er projektleder på udstillingen. Foto: Lone Israelsen
3 oktober 2017

I år fylder Røde Kors Hovedstaden 100 år. Jubilæet markeres i august med blandt andet en stor vandreudstilling med foto af frivillige og de mange aktiviteter i afdelingen.

Vandreudstillingen med titlen ”Helte i 100 år” bliver stillet op på centrale pladser i hovedstaden og blev først vist på Christianshavns Torv.

I denne uge er det så Vesterbros Torv og i de næste uger bliver udstillingen stillet op på henholdsvis Sankt Hans Torv (uge 33) og Den Røde Plads (uge 34).

”Vi vil gerne bruge jubilæet til at vise flaget og de mangeartede opgaver, som de frivillige løfter. De fleste i hovedstaden kender Røde Kors fra indsamlingsdagen i oktober, for nødhjælp ude i verden og for vores samaritter. Men færre ved, at vi også hjælper for eksempel hjemløse, folk der er ensomme og tidligere indsatte,” fortæller formand Keld Scharling.

Udstilling i fire kommuner

Ud over de mange flotte billeder og tekst på de store plancher kommer frivillige også og fortæller om jubilæet og afdelingens sociale indsats. Det sker på hverdage klokken 10 til 13. Desuden uddeles der flyers og søde Røde Kors-bolsjer.

”Udstillingen skaber rigtig god synlighed og vi er blevet taget godt imod. Så det er en rigtig positiv oplevelse for os og alle de frivillige” lyder det fra Keld.

Ud over vandreudstillingen vil borgerne i hovedstaden også i løbet af sensommeren og resten af året kunne se en mindre udgave af udstillingen på rådhuse, biblioteker og kulturhuse i de fire kommuner, som Røde Kors Hovedstaden dækker: København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby.

Det er også muligt at se flere af billederne fra udstillingen på metrohegnet ved Nørrebroparken.

Røde Kors Hovedstaden har cirka 2.100 frivillige og 40 forskellige aktiviteter.

Reception med pandekager

Markeringen af 100-året kulminerer med en stor jubilæumsreception på Københavns Rådhus 30. august, hvor Københavns Kommune er vært med deltagelse af byens borgmestre og frivillige. Og naturligvis serveres de traditionelle og vidt berømte rådhuspandekager.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...