Dukken Liv skabte glæde hos børn i Georgien

En journalist fra bladet 'Et Cetera' var med, da studieturen gik til Georgien i juni. Her kommer en lille billedeserie fra journalist Pia Møller Søe.
En lille pige i den georgiske hovedstad Tbilisi krammer glad sin nye dukke. Foto: Pia Møller Søe.
Ditte Nørgaard Goor
20 oktober 2017

I juni måned var en gruppe af frivillige afsted på studietur til Georgien. Her besøgte de blandt andet Røde Kors' i Danmarks projekter, som også er støttet af venskabsmidlerne.

De besøgte 'settlements' for internt fordrevne i byerne Gori og Gardabani, hvor rigtig mange børn og unge sidder fast med deres familier efter at have forladt hjem og ejendele i Sydossetien under krigen mod Rusland tilbage i 2008.

En af vores frivillige, Flemming Christensen, er til daglig frivillige på en af Røde Kors' pakkencentraler. Han havde en masse eksemplarer af Dukken Liv med fra nørklerne i Aabenraa. Her overrækker Kirsten Kolby fra Tarm en af dukkerne til en lille dreng, der sidder på armen af sin mor i den georgiske by Gardabani, hvor flere flygtninge fra Sydossetien bor i 'settlements'.

To børn i hovedstaden Tbilisi viser stolt deres nye dukker frem til kameraet. 

Tre veninder beundrer deres egen og hinandens nye Liv-dukker på gaden i Tbilisi.

STØT VENSKAB I GEORGIEN

Din afdeling har mulighed for at støtte venskabsprojektet i Georgien. Her arbejder Røde Kors i Danmark, blandt andet med støtte fra lokalafdelingerne, på at gøre livet bedre for sårbare, unge mennesker, der er internt fordrevne og bor i flygtningelejre. Derudover støtter vi Georgisk Røde Kors i deres kapacitetopbygning af deres nationale selskab.

Læs mere om projketet i Georgien her. Du kan også læse om alle 14 venskabsprojekter her.

Skriv en mail til aia@rodekors.dk, hvis din afdeling er interesseret i at støtte projektet i Georgien eller et af de 13 andre lande, vi har venskabsprojekter i. Eller hvis du gerne vil vide mere.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Michael mistede mælet

"Niels Aage, der tog du fusen på mig. Men det er jo ikke et enmands projekt at lave sådan en butik...