Døden er også med på Folkemødet

De bornholmske vågekoner er med, når vi holder "Med Døden til Kaffe" på Folkemødet.
Arkivbillede: Med døden til kaffe, Ærø.
Alexandra Isabella L. B. Dessoy
12 juni 2017

Med ’Med døden til kaffe’ stiller vi skarpt på vigtigheden i at få startet samtalen om vores egen og vores næres død og ønsker til den sidste tid.

Alt peger nemlig på, at døende og deres pårørende er langt bedre rustet til at takle situationen og få en god sidste tid, hvis de har fået talt om døden.

Rigtigt mange mener da også, at det er vigtigt at få talt med deres nære om, hvordan de gerne selv vil dø og hvilke ønsker de har til den allersidste tid. Men alt for få får det gjort. Det viser undersøgelser fra bl.a. USA. Det oplever ansatte på sygehuse, hospice og plejehjem og præster men også frivillige i landets vågetjenester.

Røde Kors og Ældre Sagen ønsker sammen at bidrage til at gøre det lettere at få startet samtalen om døden og den sidste tid. I den forbindelse har vi udviklet konceptet ”med døden til kaffe/middag/frokost” – som I måske allerede har hørt om.

Denne gang går vi sammen om at holde et arrangement på Folkemødet. Røde Kors’ vågetjeneste på Bornholm sammen med vågekoner fra Ældresagen er medværter.  

Arrangementet afholdes i Ældre Sagens telt lørdag d. 17. juni 15.30-17.00 (Kæmpestranden, J8).

Arrangementet indledes med en samtale mellem Ole Hartling, tidl. formand for Etisk Råd, og Michael Teit, underdirektør i ÆldreSagen. Omdrejningspunktet for samtalen er Ole Hartlings personlige erfaringer, oplevelser og tanker om døden i forbindelse med tabet af to hustruer.

Efter samtalen afholdes såkaldte ”samtalesaloner”, hvor fremmødte gæster får mulighed for at tage hul på samtalen om egen død og ønsker til den sidste tid. Samtalesalonerne foregår dels rundt om nogle små borde i hyggelige og intime rammer sammen med de erfarne vågekoner fra Røde Kors og ÆldreSagen.

Er du på Folkemødet og har du lyst til at deltage, ja så er du meget velkommen – tag endelig en ven eller et familiemedlem med under armen.

Vi håber at se mange af jer

Med venlig hilsen,

Alexandra.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...