Djibouti har 3 flygtningelejre

Torbjørn Pedersen, vores Goodwill ambassadør, har besøgt det lille afrikanske land Djibouti.
Mathilde Risvig
7 september 2017

Det lille afrikanske land Djibouti ligger midt imellem et par konfliktfyldte lande. Vores Goodwill ambassadør Torbjørn Pedersen har besøgt det lille land. Læs hans rejsebrev:

Djibouti er et af Afrikas mindste lande og ligger på Afrikas Horn. Det ligger et (meget kraftfuldt) stenkast over Adenbugten fra Yemen på den Arabiske halvø. Turister kommer til landet for at opleve Lac Assal, som ligger under havniveau, og for at bade med hvalhajer når det er sæson for det.

Djibouti er flot og fremfor alt sikkert, hvilket tiltrækker en masse immigranter og flygtninge fra de omkringliggende områder. Den korte afstand (40 km) til Yemen, som ligger lige på den anden side af ”The Gate of Tears”, intensivere trafikken.

I Djibouti varetager Røde Halvmåne sundhed, katastrofeforebyggelse, civilt beredskab, førstehjælp, de 7 fundamentale principper og mange andre områder. Men de er især eksperter i at genforen familier (Restoring Family Links).

Sociale medie har skabt store ændring for Restorin Family Links, da mange flygtninge i dag har Facebook eller andre sociale medier, og kan derfor nemmere genoprette kontakten til dem de kender ved at gå online.

Djibouti har tre flygtningelejre: Der er en nordpå mod Eritrea/Etiopien, hvor der bor ca. 1.500 flygtninge. Derudover ligger der to lejre mod syd i nærheden af Somalien/Etiopien med henholdsvis 12.000 og 1.900 flygtninge. Mens det er sandt at sociale medier har haft en stor indflydelse på genforening af slægtninge, så er det ikke altid lige simpelt. Derfor må flygtninge ofte udfylde formularer med så mange detaljer så muligt til at identificere dem. Næste trin er at Røde Halvmåne skal skrive data ind i en database, som er tilgængelig for Røde Kors selskaber over hele verdenen.

Det er ikke bare hundrede, tusind eller titusinder af familier der er blevet genforenet gennem årende – Det er millioner!"

Følg Torbjørn

Torbjørn har siden 2013 rejst verden rundt i et helt vildt rekordforsøg. Han vil besøge alle lande i hele verden, der har et nationalt Røde Kors selskab. Og han skal være mindst 24 timer i hvert land. Men han må ikke flyve.

Torbjørn blogger om sin tur

Han har en facebook-side

Han instagrammer

Og han er på twitter

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Michael mistede mælet

"Niels Aage, der tog du fusen på mig. Men det er jo ikke et enmands projekt at lave sådan en butik...