"Dejlig levende undervisning"

Da 12 frivillige fra Røde Kors' Vågetjeneste deltog i Medmenneskelighed i Praksis i Aabenraa, var de især begejstrede for den gode kontakt der var med underviserne.
Susanne Nielsen
31 maj 2018

Deltagerne var, som skrevet, særligt tilfredse med undervisningsformen og selve underviserne. En deltager udtrykte blandt andet, at ”det vigtigste jeg lærte var at jeg er en del af et team og ikke alene, en anden deltager udtrykte, at "jeg fik redskaber til samtale og hvordan det bruges i praksis" og "jeg lærte om makkersparring". Som altid var øvelsen "Bordet rundt" et sikkert hit.

MIP-kurser afholdes af særligt uddannede frivilligundervisere. MIP-kurserne afholdes rundt i landet for følgende sociale aktiviteter; Asyl, Besøgstjenesten, Familienetværk, Fængselsbesøgstjenesten, Integration, Patientstøtterne, Q-net, Primus Motor og Vågetjenesten. Der blev i 2016 afholdt 46 MIP-kurser rundt i Danmark med en gennemsnitslig tilfredshed på 4,5 (ud af en skala på 1-5 hvor 5 er bedst) – altså var de fleste tilfredse eller meget tilfredse med kurset. Formålet med kurset er at give frivillige viden og færdigheder, som de kan anvende i deres arbejde med mennesker i en sårbar situation.

Kunne du og dine medfrivillige tænke jer et MIP-kursus?

Kurset er gratis, der skal blot betales transportomkostninger til frivilligunderviserne. Hvis du er interesseret i at få et lokalt MIP kursus, skal du kontakte konsulent Rasmus Egeskjold på raege@rodekors.dk. Det anbefales, at der er min. 10 deltagere på et kursus. Vil du vide mere om MIP til f.eks. patientstøtterne, så klik her hvis du er frivillig og her hvis du er aktivitetsleder.

Kurset Medmenneskelighed i praksis er et konkret bud på hvorledes Røde Kors-frivillige lokalt kan implementere den fælles Sociale Strategi, og gennem fællesskaber skabe tryghed samt inspirere og støtte menne­sker i at håndtere sårbare livssituationer.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit fra Ringsted lader sig rive med

Ringsted afdelingens afgåede formand Birgit Thorsted lader sig med egne ord rive med. Så da hun for...