Ballet på asylcenter trak hundredvis af tilskuere

Scenen var Røde Kors asylcenter i Jelling, da næsten 400 lokale borgere og asylsøgere forleden fik en usædvanlig oplevelse: Optræden af Den Kongelige Ballet
Grundlovsdag var der ballet på Røde Kors asylcenter i Jelling. Rigtig mange lokale borgere dukkede op for at få en usædvanlig oplevelse sammen med centerets asylsøgere. Foto: Trine Bjørn.
3 oktober 2017

Stram trikot, snurrende piruetter og yndefulde spring. Usædvanligt at opleve udenfor Det Kongelige Teater i København - og så udendørs under åben himmel en sommeraften. Og endnu mere usædvanligt: På et Røde Kors asylcenter.

Men det var tilfældet forleden på Grundlovsdag, da Den kongelige Ballet optrådte i det fri for næsten 400 tilskuere på Røde Kors aylcenter i Jelling. Besøget var en del af en turne ud i landet, hvor balletten besøgte syv danske byer.

”Vi er rigtig godt tilfredse med arrangementet og at så mange lagde vejen forbi. Det var selvfølgelig en anderledes oplevelse for vores beboere på centeret, men positivt. Og efterhånden som forestillingen skred frem, kom flere og flere for at se på. Især for børnene var det en fantastisk oplevelse,” fortæller Røde Kors-regionsleder Tina Lundgaard Brock.

Ballet miksede borgere og asylsøgere

Det var Den kongelige Ballet, der havde henvendt sig til Røde Kors for at tilbyde at optræde på et asylcenter, fortæller Tina Lundgaard Brock. Opgaven lokalt var så at få det praktiske på plads med at finde et sted til scene, få opstillet toiletvogne, omklædningsfaciliteter og så videre.

”Vi er glade for, at Den Kongelige Ballet tænkte på os i forbindelse med turneen. Og vi lægger gerne plads til, hvis balletten vil komme forbi igen næste år,” smiler Tina Lundgaard Brock.

Besøget fra Den Kongelige Ballet betød også, at mange lokale fra Jelling og omegn fik mulighed for at besøge asylcenteret og møde nogle af beboerne. Netop det at være en del af lokalområdet betyder meget for asylsøgerne, de ansatte og de mange Røde Kors-frivillige på centeret, fortæller Tina Lundgaard Brock.

Balletten viste uddrag af otte forskellige værker, der gik fra det klassiske til det neoklassiske med særligt fokus på to af ballethistoriens største genier, August Bournonville og George Balanchine.

Ballettens sidste optræden på sommerturneen var i øvrigt 10. juni i Skuespilhuset i København.

Om asylcenter Jelling

På Center Jelling bor for øjeblikket 342 asylsøgere fra 28 nationaliteter. Det er både familier med børn, par og enlige. Udover ansatte er der tilknyttet 84 Røde Kors-frivillige. Asylcenteret har alt det, der skal til for at få en almindelig, aktiv hverdag til at fungere, som for eksempel skole, børnehave, sundhedsklinik og værksteder.

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Birgit oplærer føl på stribe

For mennesker, der er endt på en akutmodtagelse, efter deres liv har taget en uventet drejning, er...